OLI ARCHITECTURE

Anji Play

Design: 2016-2019
Construction: 2018-Ongoing

The Anji Campus design is the result of experimental play, following the manner of the 21st century early childhood education movement. Founded by Cheng Xueqin, Anji Play begins with the introduction of “large, minimally structured materials within an open-ended, minimally structured environment” and the right of self-determined play. In exercising these rights to space, freedom, materials and time, the children develop play intentions that manifest themselves in “high degrees of complexity.”

In the same manner that the children, left to their own devices, seek to “eliminate factors that stifle play intentions,” so does the architecture of Anji Campus. The prerequisites to the design process derive from the fundamentals of the Anji Play philosophy, with environments carefully designed to “maximize discovery and problem solving but not lead to specific outcomes or insights,” and “provide access to the natural world as much as possible.”

In fulfillment of these rights is a neutral architecture with the ecology in the foreground, and a fluidity between the spaces. Located in Anji County in the Zhejiang province of China, the site is diverse in its topography and natural elements.

Within the traditional context analysis arises a natural playscape of five clusters, with a ramp of Anji bamboo connecting. The five clusters dissolve into sixteen homerooms, sharing a common building block but remaining unique in form. Blurring the line between inside and outside through an avid interaction with the natural landscape, the homeroom becomes not only an uninhibited space to play and learn and grow, but a home to its children.

Info
Top
Back